Derfor skal du dyrke spiselige blomster

Stedmoder, Dild, Rose, Lavendel og Salvie er bare 5 af de mange forskellige spiselige blomster, du nemt kan dyrke hjemme i dit hjem! Men hvorfor skal du dyrke spiselige blomster? 

Der er rigtigt mange fordele ved spiselige blomster. For det første kan du nemt selv dyrke dem i din have, så du har dem lige ved hånden, når du skal lave din salat. I salaten giver spiselige blomster en fantastisk farve, som alle helt sikkert vil elske. Der er jo heller ikke noget flottere og skønnere end blomster i haven, og så ovenikøbet spiselige blomster, så bliver det ikke bedre!

Her er en liste over nogle af de bedste spiselige blomster:

Dild

Dild er en super god spiselig blomst, da den indeholder en hel del smag og er nem at håndtere! Dild stammer oprindeligt fra Centralasien, men den vildtvokser mange andre steder. Dild er en super gammel plante, da der er nævn af den helt hen fra det gamle Egypten!

Vil du dyrke din egen dild? Så køb din dild 3-pak her.

Vildtvoksende dild

Lavendel

Lavendel er også en rigtig god spiselig blomst, da den smag er utrolig god, og at den nøjagtig ligesom dild er nem at håndtere! Lavendel kommer fra området i Kap Verde. Der findes 39 forskellige arter af Lavendel, som hver især har sin egen smag. 

Hvis du selv vil dyrke Lavendel, så kan du købe en Lavendel 3-pak her.

Vildtvoksende blomst: Lavendel

Stedmoder

Stedmoder er en hurtig groende plante, som faktisk kun kan vare i ca. 1 år. Planten begynder at blomstre i maj-september. Stedmoder vokser i Danmark, typisk på sandet jord. Den findes især også i de vestjyske klitter.

Voksende stedmoder

Roser

Roser er en af de blomster, som har allerflest arter. Der findes omkring 100 forskellige arter i Europa, Asien og Nordafrika. Denne blomst, er en af de flotteste blomster - ifølge os danskere, og bliver b.la. brugt til gaver osv. men kan sagtens bruges til at spise. Navnet Rose, kommer fra fransk.

Rose blomst i pink

Salvie

Salvie har en super god smag, som ikke rigtigt minder om andre spiselige blomster. Salvie skal ikke bruges for meget, da den b.la. fuldstændigt kan ødelægge smagen af maden. Blomsten stammer fra Middelhavslandene, hvor den vokser vildt. Salvie kan også fryses, hvis man har brug for den om vinteren.

Vil du dyrke din egen salvie? Så køb din salvie 3-pak her.

Salvie i skålSkriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres