Gode tips til din køkkenhave!

Når du nu gerne vil have din egen køkkenhave, hvad skal den så indeholde? Hvordan skal den se ud? Hvad vil du bruge af blomster og planter? Hvilken stil vil du have?

Alle de spørgsmål kan være svære selv at svare på, men vi har nogle super gode tips til dig, som går og spekulerer over at have eller allerede har en køkkenhave.

 

Udendørs køkkenhave

Hvad skal du først gøre?

Først og fremmest, skal du finde et areal i din have, altan eller hvor end du har lyst, og udvide det, så der er rimeligt plads til en stor køkkenhave. Er du nybegynder, og har ikke meget erfaring med køkkenhaver, så vil vi helt klart anbefale grøntsager som radiser, spinat, pluksalat, løg, porre og rødbeder. Disse er super nemme at håndtere, gror hurtigt og smager super lækkert.

Der findes mange tricks som du kan følge, b.la. med valg af jorden og sikre sig, at den passer med hvad du gerne vil dyrke og hvornår du dyrker det. Du skal også sikre dig, når du nu engang er færdig med dit projekt, at vande dine grøntsager og krydderurter ordentligt, så du ikke står uden noget at give dig til. Et helt tredje trick er, at beskytte dine planter med net. Dette forhindrer skadedyr i at komme ind til dine planter og ødelægge dem.

 Køkken have med massere af grønt

Valg af grøntsager og krydderurter

Det næst-vigtigste er selvfølgeligt valget af grøntsager og kryddeurter. Du skal være super påpasselig med ikke at vælge nogle grøntsager, som ikke holder året rundt - eller bare en sæson, da du kan ende op i et kaos, når du står om vinteren, helt uden nogle plante at tage sig af.

Når det kommer til krydderurter, er det lidt det samme. De er dog lidt nemmere og mindre end grøntsagerne, men der indegår næsten samme regler med dem. Er du i tvivl om hvilke krydderurter du vil have i din køkkenhave, har vi en super kort liste over, hvad du måske kunne tænke dig at dyrke: Dild, basilikum, ruccola, mynte og persille.

Vil du vide mere om hvilke grøntsager, krydderurter osv, du gerne vil have i din køkkenhave, har vi endnu en guide med som du nemt kan læse ved at trykke her.

 

Kæmpe udendørs køkkenhave

Hvad er godt ved en køkkenhave?

Det super gode ved køkkenhaver er, at det er sundt, lækkert og samtidigt forfriskende for kroppen, det med at have noget at give sig til, andet end at sidde foran sin latterlige PC skærm dagen lang. Så er det nogengange godt at komme ud, lave noget helt andet, og bare nyde at dyrke på høj plan. 

Og så er glæden - hvis du har børn, selvfølgeligt også stor ved dem, da de også kan få noget at tage sig til, hvis de nu går og keder sig.

 Børn i køkkenhavenSkriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres