Gul peber - frugten du næsten kan bruge til alt

Gul peber

Det helt fantastiske ved gul peber er, at den først og fremmest er super sund - højt indhold af vitaminer og så passer den også super godt i mange retter. Den kan b.la. bruges i salater, i stave og som pynt på smørrebrød el. lign. Peberfrugter bliver brugt til rigtigt mange retter, og nogle gange vil du slet ikke lægge mærke til dem. De bliver b.la. brugt i pizzaer, saucer eller asiatiske retter. Gul peber, rød peber og grøn peber er alle en del af familien "Spansk Peber".

 

Forskellige grøntsager

 

Smag og anvendelse

Gul peber smager helt fantastisk og som vi før har skrevet i den øvre tekst, kan den anvendes til utroligt mange retter. Man kan gøre super mange ting med gul peber. Man kan b.la. koge dem, bage dem eller riste dem for at give dem lidt ekstra. Alle smagene på de forskellige peberfrugter passer til dens farve. Fx smager den grønne nærmest som ærtebælge, og den gule smager næsten som den røde, der har en sød og fyldig smag. Ikke nok med at peberfrugter smager super godt, så tilføjer de også det sidste du måske mangler, for at være 100% tilfreds med din ret. Gul peber og de andre peberfrugter kan være meget svære at dyrke i Danmark om vinteren, men det er jo intet problem hvis du har en af vores smarte haver!

 

Gul peber i massevis

 

Vitaminindhold

Gul peber indeholder mange vitaminer, som b.la. er sunde for dit hår og hud. A-vitamin beskytter b.la. huden mod sol og og forurening. Derudover er A-vitamin vigtigt for udvikling af hud, hår, slimhinder, immunsystemet, fordøjelsen og cellernes struktur. Gul peber er også sundt for hjertet, da den indeholder E-vitamin som er vigtig for hjertet og kredsløbet. E-vitamin beskytter også lungerne mod luftforurening og styrker muskler og immunforsvar.

 

Gul, rød og orange peberfrugter

 

Vidste du at?...

De grønne peberfrugter kan holde sig i ca. 14 døgn, mens de røde kun kan holde sig i ca. 7 døgn.

– Du kan fryse de friske peberfrugter ned, og gemme dem til senere. Flæk peberfrugten, fjern frøstolen og skær peberfrugten i skiver inden emballering. Dybfrosne peberfrugter kan bruges direkte fra fryseren, men de mister deres sprødhed.

- Peberfrugten opbevares bedst ved 7-10°.

 

Peberfrugter

Vil du dyrke din egen gul peber? Så køb din gul peber 3-pak her.Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres