Hvad er mikrogrønt?

Hvad er mikrogrønt?

Mikrogrønt er små planter, som man ofte dyrker tidligt på året. Det er en meget nem krydderurt selv at dyrke i vinduskarmen og det tager typisk kun 2 uger, før at du kan bruge det til madlavningen. Der er mange arter indenfor mikrogrønt, den mest populær kaldes Karse og den bliver dyrket af mange. Der findes også arter såsom Basilikum Broccoli, Bukkehorn, Chia, Kløver, Koriander, Mizuna, Pink grønkål, Radise, Rucola Sennep, Solsikke og Ært. Mikrogrønt består af en hvid stilk, hvorpå der et grønt lille blad for enden. Den hvide stilk bliver kun op til 2 cm. Herhjemme bruges mikrogrønt ofte på restauranter til at give det sidste twist på retten og fordi det ser super godt ud på næsten alle madretter. 

Mikrogrønt

Sådan dyrker du mikrogrønt:

Det skal du bruge:

Vat

Underlag eller hampemåtter

Mikrogrønt frø

Vand

Sådan gør du:

Læg vat på dit underlag eller hampemåtte. Det bedste vil være et godt tykt stykke da det bedre kan suge vand og du undgår derfor at skulle vande meget. Du skal huske at vattet ikke må svømme i vand.

Drys nu dine mirkogrønt før ud over karsen.

Brug noget, som kan holdes fugtig til at lægge over frøene, so de holder sig fugtige indtil de spirer.

Nu skal du bare vente på at dit mikrogrønt kommer frem, der går som regel 2 uger før det er vokset helt ud. Bemærk mikrogrønt må ikke få direkte sol i starten, men efterhånden som de spirer, så må de godt få en solrig plads.

Mikrogrønt i vatSkriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres