Hvorfor dyrke grøntsager og krydderurter selv?

Tja, dette spørgsmål er jo et du selv skal svare på, men vi vil gerne hjælpe dig, og har derfor fundet en del forskellige grunde til, at netop du skal starte med selv at dyrke dine grøntsager og krydderurter!

 

1. Friske grøntsager døgnet rundt

Vores første grund er naturligvis, at du altid, ligemeget om din bil er gået i stå, frit gå ud i din baghave eller køkkenhave og plukke lige netop de planter du har brug for! Grøntsagerne og krydderurterne er mange gange friskere end dem du køber i supermarkeder!

 

Indendørs dyrkning

 

2. Motion & frisk luft

Istedet for at sidde foran sin computer døgnet rundt, så er dyrkning en utrolig god måde at få sin computertid nedskåret. En undersøgelse viser faktisk at børn og voksne får bedre selvtillid, humør og helbred kun ved at dyrke sine egne grøntsager.

 

Udendørs planter

 

3. Spar mange penge

Har du tiden, så er dyrkning af grøntsager osv. en ekstremt god måde at spare penge på. 

 

Udendørs dyrkning af grøntsager

 

4. Stress

Har du stress, men du ved ikke hvordan du skal komme af med det? I dette tilfælde er dyrkningen af dine egne grøntsager en super god måde at afkoble fra ens stress, og nyde naturen frem for arbejde osv.

 

Forskellige grøntsager

 

5. Klimavenlig

Dyrkningen af dine egne urter og grøntsager gør også klimaet en hel del bedre. Du hjælper nemlig med ikke at udløse så meget CO2 imens du laver dine planter. Dette er ikke kun sundt for dig, men også dine børn, børnebørn osv.

 

Græskar og grønt

 

6. Økologi når det gælder

Du kan med garanti sikre dig, at dine egendyrkede planter er økologiske. Du kan fuldstændigt selv beslutte, hvilke stoffer du vil tilføje til dine grøntsager, hvilket gør dem økologiske. Og har du ikke hørt ordsproget endnu? "Økologi, det kan vi li'".

 

Økologiske planter og grøntsager

 

7. Madspild

Hvis du selv dyrker dine grøntsager osv. undgår du en hel masse madspild, da du umuligt kan købe over, da du først og fremmest ikke køber, og at du for det andet selv vælger hvor meget du skal bruge til din ret.

 

Tomat økologi

 

8. Kontakt med naboerne

Dyrker du dine egne grøntsager, så er det en super god måde at komme i kontakt med naboerne, da du stort set hele tiden er udenfor imens du dyrker dine planter.

 

Økologisk marked

 

 

 

 

 Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres