Indendørs have - Sådan gør du!

Vil du gerne dyrke planter året rundt? Så begynd at dyrke indendørs. Det kan sagtens lade sig gøre og det giver et rigtigt godt udbytte, hvis du gør det rigtigt. Vi har lavet en liste over alle de vigtigste ting ift. dyrkning indendørs.   

Små krydderurter i potter indendørs

Hvad vil du dyrke?

De bedste krydderurter, som du selv og nemt kan dyrke i vindueskarmen er: Purløg, Mynte, Timian, Salvie, Oregano og mikrogrønt. Der vil normalt gå 2 måneder før, at dine krydderurter er vokset til fuld størrelse. Mikrogrønt, såsom karse, tager dog noget kortere tid, man plejer at sige ca. 2 uger.

 

Potteplanter

Jorden

Det er vigtigt at jorden til indendørs dyrkning er meget næringsrig. Økologisk pottemuld er det perfekte valg til dyrkning i vinduskarmen, da jordet er meget næringsrigt.

 

Jord med små spire

Potterne

Når du skal dyrke indendørs er store potter det bedste valg. Dette er et godt valg, da en hurtigvoksende plante udpiner jorden hurtigt.

 

Potter til indendørs dyrkning

Lysmængden & Vanding

Det er forskelligt hvor meget lys din plante skal have. Mange krydderurter og blomster foretrækker dog solrige steder og trives derfor ikke godt om vinteren. Mikrogrønt derimod trives godt om vinteren, da det ikke behøver så meget lys.

Det er svært at sige hvor meget man skal vande. Det afhænger af mange faktorer. Man plejer at sige, at jorden skal være fugtig. I store potter oplever man dog, at den ikke er fugtig i toppen, men det behøves ikke være fordi den mangler vand.

 

Vanding af krydderurter  

Temperatur

Næsten alle planter kan godt overleve under rumtemperatur. Hvis du vil være ekstra god ved dine planter, så skal du sænke temperaturen.

 

Indendørs planter i vindueskarmenSkriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres