Karse - den nemmest dyrkende krydderurter

Karse

Karse er en utrolig god krydderurt, da den er nem at dyrke, og samtidigt super velsmagende! Den kan bruges i mange retter, som mangler det allersidste twist. Smagen af karse minder en smule af sennep, da den er meget stærk og tør i smagen. Karse har brug for super meget næring imens den vokser, så den har brug for at stå fugtigt, står varmt i dit vindueskam, samtidigt med at den får rigeligt af vand. Ikke nok med at karse passer godt til næsten alle retter, smager godt og er nem at håndtere, så indeholder den en helt del C-vitamin som er sundt for dig.

 

Karse i skål

 

Oprindelse

Karse stammer oprindeligt fra Mellemøsten, men bliver nu brugt i tusinder af danske køkkener. Det er en ældgammel krydderurt, som stammer helt fra oldtiden. Der findes omkring 175 forskellige arter af Karse, fordelt rundt i hele verden. Der findes dog kun 10 forskellige arter i hele Danmark.

 

Karse naturligt

 

Anvendelse

Karse kan bruges til næsten alle retter, som mangler det sidste twist, men den passer specielt godt på smørrebrød med fx Æg, Mayo og en lille smule karse. Den passer samtidigt godt i dressinger, salater osv. Karse skal vokse i ca. 1-2 før at du kan spise den. Du kan også bruge den til noget helt andet, og hælde den over et stykke varmt mad, hvis du selv mener at det mangler lige lidt.

 

3 forskellige arter af karse

 

Sandwich med æg og karse

 

Hak først dine æg og bland med mayonnaise, cremefraiche, karry og salt.

Smør derefter æggesalaten på 4 stykker sandwichbrød, kom karse over, og læg de sidste skiver brød sammen med de smurte stykker. Skær kanterne af og del hver sandwich i 4 små trekanter.

 

Ingredienser:

1 spsk mayonnaise

1 spsk cremefraiche

½ tsk fint salt

½ tsk karrypulver

4 hårdkogte æg

8 skiver sandwichbrød

1 lille bakke karse

 

Karse, æg og brød opskrift

 Vil du vide mere om karse (mikrogrønt) og vil du vide hvordan du dyrker karse? Så læs mere her.Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres