Lav dit eget hjemmelavede karrypulver

Krydderier er noget som vi alle har stående i køkkenet. Det dufter dejligt og gør, at vi er i stand til at smage vores mad til, just som vi allerbedst kan lide det.

Det er meget forskelligt fra menneske til menneske, hvilket krydderi man bedst kan lide at bruge i sin madlavning. Derfor skal vi i dag se på, at lave sine egne krydderier! Sin egen krydderi, hvor man simpelthen kan mikse alt sammen som man elsker.

Der er mange forskellige krydderier - nogle af dem, fx. hvidløgs- og løgpulver, kan bruges i næsten alt, hvis man er til det. Andre krydderier, såsom karrypulver, er måske noget der bruges i færre retter.

Hjemmelavet karrypulver

I dag retter vi os specifikt ind på karrypulveren - den hjemmelavede af slagsen.

Det spændende ved karrypulveren er at den faktisk består af en masse forskellige krydderier - i nogle karrypulvere er der helt op til 14!

Karrypulveren er især kendt i asiatiske retter, men er også uundværlig i retter som boller eller kylling i karry.

Her er en opskrift på din helt egen, hjemmelavet karrypulver:

Ingredienser:

2 stk chilier

2 spsk. korianderfrø

1 spsk. spidskommen

1 tsk. sorte peberkorn

1 tsk. nellike

1 tsk.  bukkehornsfrø

1 tsk. sennepsfrø

1 tsk. havsalt, groft

2 tsk. gurkemeje

1 tsk. revet muskatnød

1 tsk. ingefær

Guide:

  1. Først starter du med at riste chilier, korianderfrø, spidskommen, peberkorn, nelliker, bukkehornsfrø og sennepsfrø på en pande og kun ved svag varme. Dette gør du til de dufter - de må ikke blive brune!
  2. Derefter, mal eller stød krydderierne til pulver, enten i en kværn eller en morter. Tilsæt salt.
  3. Så blander du muskatnød, gurkemeje og ingefær i til sidst.

Og bum! Så har du din egen karrypulver.

Hjemmelavet karrypulver

Hvis du tænker, at du vil igang med at eksperimentere med forskellige krydderier, er det en god idé at købe klisterlapper, som du kan smække på glassene og kende forskel på dine krydderier.



Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres