Vilde jordbær - sommerens bær

Vilde jordbær og en varm sommerdag, så kan det ikke blive bedre. Vilde jordbær er kendt for sin lækre søde smag, som bruges i mange desserter. De vilde jordbær har taget plads i mange danske haver, da planten formerer sig. De små jordbær er rigtig gode til at lave marmelade og saft. Mange spiser dem dog som de er. De indeholder meget C-vitamin, mangan, jern, kalcium og folinsyre.

Vilde jordbær er små, men smager vidunderligt

Smag

Vilde jordbærs aroma er en dejlig frisk smag af jordbær, en anelse syrligere og mere fyldig i smagen end den almindelige jordbær.

Små flotte vilde jordbær

Udseende

Stænglerne er rødlige og svagt hårede med rundt tværsnit. Bladene er trekoblede med omvendt ægformede småblade, der har groft takket rand. Den midterste tand på endesmåbladet rager længere frem end de øvrige på samme småblad (dette til forskel fra bakkejordbær). Oversiden er græsgrøn og furet på grund af nedsænkede bladribber. Undersiden er lysegrøn. Planten bliver mellem 5 og 15 cm.

Vilde jordbær fra haven

Marmelade Opskrift

Det skal du bruge:

200 g. vilde jordbær

80 g. Sukker

2 spsk. Citronsaft

Sådan gør du:

Bland bærrene med sukkeret og lad det stå og trække natten over (ca. 12 timer). Tilføj citronsaften og kog det hele op i en passende størrelse gryde. Nu har du noget lækkert marmelade, som gerne skulle være rigtigt lækkert og sødt.

 Vilde jordbær marmelade

Vil du dyrke dine egne vilde jordbær? Så køb din vilde jordbær 3-pak her.Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres