Timian - blandingskrydderurten

TIMIAN

Timian er en af de bedste krydderurter til kød, fisk, marinader, svampe, æg, bønner, kartofler. Timian er en meget stor art, og der findes mange forskellige slags b.la havetimian og den nye populære citrontimian. Timian smager super aromatisk og har en god og krydret smag. Men trods dette, er der mange forskellige variationer i smag og duft i de forskellige arter.

Timian

OPRINDELSE

Timian stammer fra Sydeuropa. Men den vokser i dag i mange forskellige lande, da den er en hård og robust plante. I Danmark findes to forskellige af disse timianarter; en smalbladede, som gror på mager jord og den bredbladede, som vokser i Østdanmark.

A top view of rosettes of green leaves

HVAD BRUGER MAN TIMIAN TIL?

Man bruger bladene fra timian, som krydderurt i maden. Det anvendes traditionelt i supper, gule ærter og pølser. Den kan også bruges til marinering af kød osv. Samtidigt kan den også bruges i gryderetter. Man kunne blive ved i mange timer, hvilket viser at timian er en god blandingskrydderurt og passer næsten ind i alt. 

An overhead shot of several types of herbs growing in pots

Vil du dyrke dit eget timian? Så køb din timian 3-pak her.



Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres