Minitomater - Lad ikke størrelsen narre dig!

Minitomater

Minitomater er super sunde, trods deres størrelse, som kun er omkring 1-2 cm i diameter. Men som sagt, lad ikke størrelsen narre dig! Disse tomater indeholder en hel del vitaminer og masse gode stoffer, som din krop har brug for. Planten bliver omkring 30 cm høj, hvis du lader den gro helt ud. Det er belvet diskuteret meget, hvorvid minitomten er en frugt eller en grøntsag. Man siger dog, at man kan sige begge dele. Minitomater stammer oprindeligt fra Peru, men blev med tiden mere udbredt i Mellemamerika, hvor den blev tæmmet og avlet som almindelig afgrøde i omkring 1500-tallet. Dog først i 1700-tallet blev den populær på køkkenbordet, og bruges i dag i tusinde køkkener rundt i verden.

Minitomater i haven

Tilberedelse

Mini-tomaterne er gode og dekorative, for eksempel i salater, grillmad, sandwichen eller direkte på buffetbordet. Disse tomater passer specielt perfekt i salater, da deres størrelse ikke virker overdrevende, samtidigt med, at de stadig giver den maksimale smag. 

Tomat serveret på tallerken

Sund grøntsag

Vidste du at tomatfrugter har en lang liste over sundhedsmæssige fordele? Tomatgrugter er almindeligt kendt for forbedret syn og mave sundhed. Tomatfrugter reducerer også blodtrykket, giver relief fra diabetes, hudproblemer, urinvejsinfektioner og kampen mod kræft. Udover dette har den også masser af C- og K-vitaminer, og når du spiser tomater, får du både E- og A-vitaminer, fibre og kalium.

Minitomat

Vil du dyrke dine egne minitomater? Så køb din minitomat 3-pak her.



Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres