Rucola - endnu en italiensk krydderurt...

Rucola

Bladene på rucola er små, de er stærkt grønne og fligede, smagen er stærk og markant, pebersmag eller sennepsmag. Rucola er i de senere år blevet en populær salat i de danske køkkener. Ruccola spises rå i salater, men den kan også bruges i supper og saucer. Rucola er en aromatisk peberrodsgrønsagssalat. Også kendt som Mustard Bowl, Rucola, Roquette, Rugula. Denne grøntsagssalat er især populær i det italienske køkken.

Ruccolasalat med tomater

Oprindelse

Rucola stammer hovedsageligt fra Middelhavsområdet, Italien, hvor denne salat har været brugt siden antikken.

Ruccola plante

Jordbærsalat med rucola og feta

Ingredienser: 

250 g Jordbær

2 spsk. Sukker

Groftkværnet peber

2 spsk. Balsamico

50 g Ruccola

100 g Fetaost

35 g Ristede pinjekerner 

Sådan gør du:
Skyl, nip og skær jordbærrene i halve eller kvarte, alt efter størrelse.

Drys bærrene med lidt sukker, groftkværnet peber og stænk dem med balsamico. Vend jordbærrene med rucolasalat, drys med smuldret feta samt pinjekerner. Server med brød.

Rucola salat

Vil du dyrke Ruccola? Så køb din ruccola 3-pak her.



Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres