Oregano - den "italienske" læbeblomst

Oregano

Der findes mange forskellige sorter af oregano, blandt andet græsk oregano, som gror vildt på Korsika, dværgoregano, som dufter dejligt krydret og gulbroget oregano, som er en kompakt pudedannende plante med gyldne blade.

Oregano i haven

Oprindelse

Oregano stammer fra Sydeuropa og Asien. Oregano vokser vildt på Azorerne, Maderia, De Kanariske Øer og flere steder i Europa og Asien. Også i Danmark vokser oregano vildt på sandede jorder.

Oregano krydderi

Smag og behag

Oregano smager let bittert og lidt som timian. Bladene indeholder også de samme æteriske olier, nemlig thymol og carvacol, som timian. Oregano er kraftigere i smagen end merian. Den giver en fantastisk smag til pizza, kød marinader, grøntsagsretter og meget mere. Oregano er b.la god til græske og tyrkiske retter. Desuden i kraftige grøntsagssupper og gryderetter og i brød. Den tåler kogning på grund af den kraftige smag, så maden kan godt krydres tidligt under tilberedningen. Oregano fås også som tørret krydderi, der kan anvendes til de samme retter som frisk oregano. Tørret oregano holder godt på duft og smag, så hvis man vil erstatte frisk oregano med tørret i en opskrift, kan man regne med, at en teskefuld tørret oregano kan erstatte en spiseskefuld frisk oregano.

Oregano krydderi

Vil du dyrke dit eget oregano? Så køb din oregano 3-pak herSkriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres