Koriander - den "romantiske" krydderurt

Koriander

Korianderblade har en aromatisk, lidt besk krydderismag. Frøene har en mild citruslignende smag, der minder om en mellemting mellem moskus og appelsin. Bladenes og frøenes smag er meget forskellige, og de to ting kan ikke erstatte hinanden i en ret. Efter afblomstring dufter de umodne frø stærkt, hvilket har givet planten sit navn, da koriander kommer af ordet koris, som betyder væggelus. Den specielle duft, som de grønne frø afgiver, finder nogle mennesker nemlig ubehagelig.

Koriander

Oprindelse

Koriander stammer Asien og Nordafrika, hvor den findes vildtvoksende. Koriander bruges i mange retter som fx. smørrebrød, æggeretter og ris. Den blev bragt til Nordeuropa af romerne, der brugte den som krydderurt i maden og som lægemiddel. Krydderiet anvendes også i det asiatiske køkken blandt andet i supper, indisk mad, thaimad og wokretter. 

Den sunde plante

Det gode ved korianderbladene er, at de især er rige på vitamin A, vitamin C og vitamin K. Dette gør dem til en perfekt krydderurt for dig, da den både er sund, og for de flestes tilfælde smager godt. Den kan også bruges som lægemiddel imod fx. urinvejsinfektioner.

Koriander passer perfekt til madlavningen!

Hvis du skal bruge koriander i din ret, skal du huske først at tilsætte dette til sidst, da opvarmning eller nedkøling af koriander, ødelægger eller fjerner helt smagen. 

 Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres