Pebermynte - den sunde krydderurt

Pebermynte

Pepermyntens smag og duft er helt utrolig, den bruges derfor også i tandpasta og slik. Krydderurten er meget kendt for dens te. Den kan bruges som nydelseste, eller medicinsk te, hvor den er stimulerende, fordøjelsesfremmende, modvirker tarmluft og den skulle også lindre hovedpine. Pebermynte er fantastisk i te, da den fremmer smagen og gør din te sundere og for nogens vedkommende, øger den smagen

Pebermynte

Godt for dit helbred!

Pebermynte blev i 2004 kåret til årets lægeplante:

"Og med rette, for den hjælper på en hel masse hverdagsproblemer og bør derfor være at finde i ethvert husapotek med respekt for dig selv!"

Pebermynte kan også midlertidig dæmpe kløe efter insektbid, eksem og udslæt. Pebermyntete kan bruges som mundskyl til babyer med trøske, ligesom gravide kvinder kan reducere kvalme under graviditeten ved at drikke den milde te. Derudover hjælper den ved irriteret/dårlig mave eller transportsyge.

Hindhær limoncello prosecco med pebermynte drink

Hvis du er træt af den klassiske Mojito, så prøv denne hindbær Limoncello Prosecco med pebermynte. Det er en af de sjældne forår cocktails, der kombinerer absolut alt "forår" - farve, friskhed, lethed, boblevand og sol.

Denne cocktail er dybest set bare en blanding af to smukke drinks - prosecco og limoncello, med en twist af hindbær og pebermynte.

Her er hvad du har brug for, hvis du vil lave en portion:

115ml kølet prosecco

35ml kølet limoncello

25g hindbær

2 kviste frisk pebermynte

Sådan gør du:

  1. Tag bladene af pebermynte kvistene og bland dem sammen med hindbærrene i en skål/et glas/en kande (ligesom når du laver Mojito).
  2. Tilsæt prosecco og limoncello, og bland alt sammen.
  3. Hæld blandingen i serveringsglas og top drinken med noget frisk pebermynte!

Pebemynte drink

Vil du dyrke dit eget pebermynte? Så køb din pebermynte 3-pak her.Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres