Basilikum - kongen af urter

Vidste du at basilikum ofte kaldes kongen af urter? Den er en rig kilde til vitamin A, den er nem at dyrke og giver smag til alt fra pizza til pasta og salater. Urten er meget kendt for sin kraftige duft i retning af nellike, som man kan dufte fra lang afstand. De fleste kender nok den klassiske Ocimum basilicum, men basilikum har hele 60 arter, såsom Thai basilikum, Red Ruffles og African Blue.

Basilikum

Basilikum baggrund

Basilikum er en kulinarisk krydderurt med oprindelse i Indien. I Indien, er basilikum betragtet som en hellig urt og dyrket i nærheden af indgangene til templerne. Basilikum bliver også ofret til guderne. Basilikum er meget populært i det italienske køkken, i det nordøstlige Asien, i Taiwan og de sydøst asiatiske køkkener i Indonesien og Thailand. Culinary bruge duften og smagen af basilikum er beskedne og det overskygge ikke andre. Bladene kan smage lidt ligesom anis og ofte med en sød duft. Basilikum er almindeligt anvendt i friske koge opskrifter. Bladene er tilføjet i sidste øjeblik, Fx lige når maden er kommet ud af ovnen eller lige blevet færdigt i gryden. Basilikum er velegnet til en masse reabsorption herunder ost, tomater og hvidløg. Desuden er bladene velegnede kartofler, fisk, svampe, salat, hakket kød og pastaretter. En af de mest berømte eksempler på basil’s smag og duft er pesto sauce. Hvis du vil lykkedes med din egen lækre basilikum pesto, så følg opskriften nedenunder:

Pesto opskrift

Ingredienser:

3 kopper friske basilikum blade

1 1/2 kop hakkede valnødder

4 fede hvidløg

1/4 kop revet Parmesanost

1 kop olivenolie

Salt og peber efter smag

Hvordan?

Blend basilikumblade, nødder, hvidløg og ost sammen i en blender. Hæld olien langsomt i blenderen imens den blender. Tilsæt nu salt og peber efter smag. Voila! Nu har du en lækker basilikum pesto!

Hjemmelavet basilikum pesto

Vil du dyrke dit eget basilikum? Så køb din basilikum 3-pak her.Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres