Krydderurter du nemt selv kan dyrke

Vil du begynde at dyrke krydderurter, men ikke har nogle færdigheder inden for dyrkning af krydderurter? Så dyrk de 5 nedenstående krydderurter. Alle 5 er super nemme at dyrke og kræver ikke meget vedligehold.

Purløg

Purløg er nok en af den mest alsidige krydderurt med dens behagelig smag, og dens intense flotte grønne farve. Purløg er, hvad der vil give din sandwich med laks eller din kartoffel mad den sidste twist, som gør at det smager fantastisk.

Purløg er meget nem at dyrke. Den foretrækker en solrig placering, men den kræver næsten ingen vanding, gødning eller anden pleje, så krydderurten er den ideelle krydderurt, hvis du vil dyrke krydderurter.

 Purløg

Mynte

Nej, det er ikke kun te, som du kan lave med mynte. Der er en god grund til at have frisk mynte i køkkenet. Hvis du ønsker at imponere dine veninder, selvom du ikke har nogle færdigheder indenfor madlavning, så tilføj blot noget frisk mynte til salater, supper og korn. Det vil tilføre en dejlig frisk smag og det vil få din ret til at dufte fantastisk.

Mynte kan sagtens dyrkes på friland i Danmark, og selv uden vanding og gødning trives den. Der skal meget til for at slå mynte ud af kurs, derfor kan du nemt selv dyrke den.

Mynte

Timian

Timian er en af de bedste krydderurter nogensinde. Timian gør næsten hver ret til et eventyr. Har du prøvet timian te med honning? Det er en af bedste drikke til at få dit immunforsvar op og køre igen, hvis du har lagt syg. Timian te med honning har en masse vitaminer, som ikke piller kan slå! Timian er en slægt med mere end 350 forskellige arter i Europa, Mellemøsten og Nordafrika. Den mest berømte art indenfor timian slægten er dog havetimian, som står i mange køkkener i Danmark.

Timian er rigtigt nem at dyrke, da den ikke kræver så meget vanding og den kræver ikke gødning. Mange siger, at timian er den mest hårdføre krydderurt. Den kan stå en vinter i hård frost uden beskyttelse, og alligevel skyder den på ny til foråret. Fordi timian er så hårdfør, er det den perfekte krydderurt, som man selv kan dyrke, da man næsten ikke kan undgå, at det lykkedes.

  Timian

Salvie

Har du nogensinde hørt om salvie? Hvis ikke, så er det helt i orden. Krydderurten salvie bliver ofte kaldt den oversete krydderurt. Dette er syndt, da den er både er nem at dyrke, er smuk og smager super godt! Salvie har grønne/rødlige blade med små dun på. Den grønne/røde farve giver en rigtig flot farve. Der findes også sorter med rødlige blade. Salvie bladet er aflangt og har spidser i hver ende. Den er vintergrøn og giver derfor lidt liv i staudebedet i ydersæsonerne. Om sommeren blomstrer salvien med flotte blåviolette blomster. 

Salvie behøver næsten ingen vanding, ingen gødning, ingen beskæring eller nogen anden form for pasning. Salvie er desuden meget hårdfør og beholder bladene vinteren over, derfor kan du også dyrke salvie om vinteren. Salvie er det perfekte valg, hvis du vil dyrke en krydderurt, som er meget nem og dyrke og næsten ikke kræver noget vedligehold, kun vanding få gange om måneden.

 Salvie

Oregano

Der findes mange forskellige sorter af oregano, blandt andet græsk oregano, som gror vildt på Korsika, dværgoregano, som dufter dejligt krydret og gulbroget oregano, som er en kompakt pudedannende plante med gyldne blade. Krydderurten stammer fra Sydeuropa og Asien. Oregano vokser vildt på Azorerne, Maderia, De Kanariske Øer og flere steder i Europa og Asien. Også i Danmark vokser oregano vildt på sandede jorder.

Oregano kræver blot en solrig placering, men den stiller ingen særlige krav til jordkvaliteten, og den kræver hverken vanding eller gødning. Så hvis du vil have en super lækker og nem krydderurt, som du selv kan dyrke, så vælg oregano.

 OreganoSkriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres