Krydderurter | Listen over de bedste krydderurter til madlavningen

Vil du dyrke krydderurter og grøntsager i dit køkken uden grønne fingre? Så køb din smarthave her.

 

Bruger du krydderurter i madlavningen? Hvis ikke – så burde du gøre det. Det vil ikke kun øge smagen i din ret, men friske krydderurter vil også tilføje ekstra ernæring og friskhed til selv den simpleste af retter. Vi har lavet en liste over alle de bedste krydderurter til dine retter!

Basilikum

Vidste du at basilikum ofte kaldes kongen af urter? Den er en rig kilde til vitamin A, den er nem at dyrke og giver smag til alt fra pizza til pasta og salater. Urten er meget kendt for sin kraftige duft i retning af nellike, som man kan dufte fra lang afstand. De fleste kender nok den klassiske Ocimum basilicum, men basilikum har hele 60 arter, såsom Thai basilikum, Red Ruffles og African Blue.

 Basilikum

Purløg

Purløg er nok en af den mest alsidige krydderurt med dens behagelig smag, og dens intense flotte grønne farve. Purløg er, hvad der vil give din sandwich med laks eller din kartoffel mad den sidste twist, som gør at det smager fantastisk.

 Purløg

Timian

Timian er en af de bedste krydderurter nogensinde. Timian gør næsten hver ret til et eventyr. Har du prøvet timian te med honning? Det er en af bedste drikke til at få dit immunforsvar op og køre igen, hvis du har lagt syg. Timian te med honning har en masse vitaminer, som ikke piller kan slå! Timian er en slægt med mere end 350 forskellige arter i Europa, Mellemøsten og Nordafrika. Den mest berømte art indenfor timian slægten er dog havetimian, som står i mange køkkener i Danmark.

Timian

Pebermynte

Nej, det er ikke kun te, som du kan lave med pebermynte. Der er en god grund til at have frisk pebermynte i køkkenet. Hvis du ønsker at imponere dine veninder, selvom du ikke har nogle færdigheder indenfor madlavning, så tilføj blot noget frisk pebermynte til salater, supper og korn. Det vil tilføre en dejlig frisk smag og det vil få din ret til at dufte fantastisk.

Pebermynte plante

Rosmarin

Krydderurten som ligner et juletræ timian, er formentligt en af de mest elskede urter. Hvad har mennesker ikke lavet med rosmarin? Man bruger krydderurten til bla. Is, limonade, kød, fisk, supper, salater, grøntsager... listen fortsætter. Rosmarin er i næsten alle Danskeres køkkener og det er der en grund til. Den kraftige, lidt bitre smag, der minder om timian og lavendel er helt fantastisk.

 Rosmarin

Persille

Vidste du at krydderurten persille er verdens mest populære krydderurt + den er nem selv at dyrke? Den er en af de allermest brugte krydderurter i europæisk, mellemøstlig og amerikansk madlavning. I Danmark er stegt flæsk med persille sovs en klassiker. persille hakkes typisk fint, men man kan også sprødstege små portioner persille. Persille er ikke kun kendt for sin dejlige smag, men også fordi den er nem at dyrke, den dyrkes meget selv i haver.

 Persille

 Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres