Sen nattefrost? Sådan undgår du det!

Sen nattefrost ved planter, er et af de hovedfaktorer til, at de vil rådne eller visne væk. Da vi nu nærmer os sommeren, er denne guide ikke så megen til hjælp, men du kan jo altid have det i baghovedet, næste gang du skal til at så om vinteren.

 

Frosne planter om foråret

 

Hvornår kommer sen nattefrost?

Dette er ikke et spørgsmål man som sådan kan svare på, men der har dog været perioder i april og maj, hvor man har troet at det konstant ville være 20 grader udenfor, hvor der ligepludseligt kom frost om natten. Specielt stemningen ved det varme vejr, kan få en til at gå ud at så nogle planter i sin have. Men hvis dette nu skulle ske i april-maj måned, så har vi en lille guide til, hvordan du kan undgå dette!

 

Vintergækker under frostisen

 

Drivhuset

Frost i drivhuset, får man ikke altid, men nogle gange kan det ske.. Hvis dit drivhus er lavet af polycarbonat-plader, så skal du ikke bekymre dig utroligt meget omkring kulden, men hvis dit drivhus modsat er lavet af glas, som ikke holder varmen særligt godt, skal du være ekstra påpasselig. Planter og blomster i drivhuse kan ved hjælp af fiberdug beskyttes fra kulden. Dette virker specielt godt hos tomater, chili eller forspirede blomster. 

 

Roser under frost

 

Køkkenhaven

Hos køkkenhaver skal du være meget mere påpasselig, end hvis du har et drivhus. Som vi før har skrevet, beskytter polycarbonat-pladerne godt mod kulden, men sådanne plader, har man ikke ved køkkenhaven. Specielt kartofler, en del grøntsager og løg er udsat ved lave temperaturer. Ved køkkenhaven er såkaldte fiberduge også et ideelt forsøg på at holde kulden ude.

 

Gul rose under frost

 

Træer og buske

Har det været et varmt forår, så er buskene og træerne måske allerede sprunget ud og blevet grønne, men dette forhindrer ikke dem i at tage skade ved kulde. Ved små træer og buske, kan du lægge et tæppe over, eller igen noget fiberdug for at holde varmen ude. Dette gælder dog kun for små buske og træer... Ved store træer og buske, er der desværre intet at gøre, du må bare håbe på at kulden snart drager væk.

 

Buske under frostSkriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres