SPISELIGE BLOMSTER

Vi spiser med øjnene, og spiselige blomster bliver derfor mere og mere populære. Ikke nok med, at de er meget smukke, så smager de og dufter også fantastisk i fx. salater og i desserter. Mange bruger dem, fordi de giver et flot farvespil og det giver ens ret noget liv. Der er som mange andre planter også mange sundhedsfordele. De er rige på både vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Hvad kan du bruge spiselige blomster til?

Rigtigt mange bruger dem til at pifte maden op, da de både er velsmagende og duften sidder lige i øjet. Du kan ikke kun bruge dem i salater, men du kan i princippet bruge dem til næsten alt indenfor modeverdenen. Det er meget populært at pynte sine kager med spiselige blomster, da det får kagen til at skille sig ud.

Kan jeg dyrke dem selv?

Svaret er ja! Spiselige blomster er noget af det nemmeste selv at dyrke. Du kan med vores kapsler nemt selv dyrke dem, så du har dem til madlavningen. Du skal blot vælge, hvilken kapsel, som du vil dyrke og derefter plante dem ned i dit højbed eller i vores indendørs plantekasser, som giver kapslen den rette mængde vand og lys, så du med sikkerhed lykkedes.

Vær kreativ

Med blomsterne kan du nu lege lidt med udseendet på maden, og det åbner nogle nye døre for kreativiteten i køkkenet. Du kan fx. sammensætte nogle nye farvekombinationer, som du synes pifter din rets udseende op eller du kan sammensætte forskellige slags blomster, med både store og små kronblade. Lad kun fantasien begrænse dig, og begynd at eksperimentere med forskellige kombinationer.

Undgå sprøjtede blomster

Det anbefales, at spiselige blomster skal dyrkes selv, da man kan risikere, at de er blevet sprøjtet, hvis man fx. køber fra et supermarked eller en blomsterhandler. Man anbefaler også ikke at plukke blomster fra vejkanten, da bilernes udstødning kan gøre planterne skadelige. En anden fordel ved at dyrke dem selv er, at du er sikker på, at de ikke er giftige. Rigtigt mange er giftige og det kan have store konsekvenser.

3 produkter